Puppywennen (gratis)

Voor uw puppy is alles nieuw. In de 6de tot en met de 12de week maakt uw pup van alles mee: de socialisatiefase. Alle ervaringen die de pup meemaakt en die prettig verlopen, dragen bij aan een “makkelijkere”  hond in alle jaren daarna. In de auto mee, mensen die op bezoek komen. Winkelcentra bezoeken etcetc.

En dus is het ook goed voor een pup om rond de 12de week zijn eerste ervaringen op te doen in een trimsalon. Wij maken graag een afspraak met u om uw puppy te laten wennen aan alles wat er nieuw is tijdens een trimbeurt. Kennismaken met de trimsalon en met ons. Het in de salon  gewassen worden, geblazen en geborsteld.  En leren hoe het is dat een trimster aan je pootjes en onder je pootjes zit.

 Puppy wennen is de basis voor een prettige trimervaring in alle jaren daarna. U kunt uw pup thuis al een beetje laten wennen aan het wassen, drogen (met een goede blazer) en borstelen. De stap naar het puppy wennen in onze salon is dan nog wat makkelijker.
 
Een afspraak voor puppy wennen is gratis en duurt ongeveer 45 minuten. Als blijkt dat dit te lang is voor uw pup of dat de gewenning in stapjes moet, dan doen we dat in een aantal afspraken. Zodat u en uw uw pup een goed gevoel behouden over het bezoek aan onze salon.
 
Na het puppy wennen is uw pup klaar voor de volgende stap. De eerste echte trimbeurt: de puppytrim. Zie hierna.

 

Puppytrim

De puppytrim voor uw pup wordt meestal gepland zo’n 16 a 20 weken na de geboorte van uw pup. In de periode voorafgaand aan de puppytrim is uw pup bij ons komen wennen (zie puppy wennen hiervoor). Tijdens de puppytrim doorloopt uw pup alle stappen van het trimproces. Uw pup ontwikkelt zich inmiddels al meer en meer tot een volwassenere hond. En ook de vacht van uw pup begint te veranderen.Tijdens de puppytrim wordt daarom een deel of alle “puppyfluf” verwijderd en de nieuwe vacht van uw pup kan zich daarna verder ontwikkelen. De puppytrim neemt minder tijd in beslag dan een volledige trimbeurt en duurt wat langer dan het puppy wennen. 

Volledige trimbeurt

Tijdens de volledige trimbeurt beginnen we met een korte intake van uw hond. Tijdens de intake overleggen we met u wat uw wensen zijn en wat we denken dat er voor uw hond mogelijk is. Als uw hond nog niet eerder bij ons is geweest, is natuurlijk ook alle informatie welkom over het karakter van uw hond en waar uw hond wel of niet van houdt. Na de intake laat u, uw hond bij ons achter en gaan we aan de slag met het wassen, drogen, borstelen en trimmen van uw hond.

Voor diverse hondenrassen zijn trimschema´s beschikbaar. Als zo´n schema voor uw hond bestaat, dan overleggen wij vooraf met u of u dit schema wilt aanhouden of dat u wellicht hiervan (deels) wilt afwijken. Ook bespreken we met elkaar hoe kort, lang u uw hond getrimd wilt hebben of wat u verder wilt.

De volledige trimbeurt is inclusief het knippen van de nagels van uw hond,  schoonmaken van de oren, de haren tussen de voetzooltjes kort geknipt, de nageltjes geknipt en een sanitaire trim (liezen en anus).

Wanneer u de hond weer komt ophalen (wij bellen u van te voren, rekening houdend met uw reistijd wanneer u kunt komen), laten we u altijd weten hoe uw hond het heeft ervaren. En als u dat wenst, kunnen we u advies geven over de verzorging van de vacht van uw hond thuis.

Soms komen er tijdens de trimbeurt nog wat bijzonderheden naar voren toe over de vacht van uw hond of hoe uw hond het trimmen ervaart. Als dat nodig is dan nemen we tijdens de trimbeurt even contact met u op over het vervolg van de trimbeurt.

Tussenbeurt

Een tussenbeurt voor uw hond is een verkorte versie van de volledige trimbeurt. Uw hond wordt volledig gewassen, droog geblazen en geborsteld. En in tegenstelling tot de volledige trimbeurt wordt uw hond niet volledig getrimd. Wel worden de oogjes vrij geknipt, schoonmaken van de oren, de haren tussen de voetzooltjes kort geknipt, de pootjes worden mooi gemaakt,  de sanitaire trim uitgevoerd en de nageltjes geknipt.
Uw hond kan er dan vervolgens weer even vooruit, tot aan de volgende volledige trimbeurt.

Wasbeurt

Na een lekker dagje op het strand of in het bos is uw hond waarschijnlijk niet zo bezig met zijn vacht. Een heerlijke ervaring om te ravotten, graven, spelen en stoeien in de natuur. Met (soms ) wat restanten die achterblijven in de vacht en meekomen naar huis. Mocht u daarna uw hond willen laten opfrissen, dan kunt u bij ons een afspraak maken voor de wasbeurt van uw hond. We wassen, drogen en borstelen dan uw hond voor u.

 

Uitleg/advies over vachtverzorging (gratis)

Thuis kunt u diverse dingen zelf doen ter verzorging van de vacht van uw hond. Door uw hond zelf te wassen, drogen (met een blazer) en te borstelen. Hiervoor bestaan specifieke gereedschappen (blazers, borstels) en verzorgingsproducten (zoals ontklitspray, conditioners en shampo’s).

Wij adviseren u graag over wat u het beste kunt doen, wanneer en met welke gereedschappen en producten. Zodat uw hond een optimale vacht krijgt of behoudt. En zodat uw hond ook nog vele weken na een trimbeurt in onze salon er goed verzorgd bij loopt.

Ontklitten

Het kan soms voorkomen dat de vacht van uw hond er niet zo best aan toe is. De vacht zit vol met klitten (en is aan het vervilten). Dat kan meerdere oorzaken hebben. Wat de oorzaak ook is, een oplossing is nodig.  Zodra we daar achter komen, nemen we gelijk contact met u op (in een aantal gevallen zien we dat, als u er nog bij bent). Er is dan een aantal mogelijkheden om te vervolgen.

  • We ronden het wassen/drogen en borstelen af. En u vervolgt thuis in de week/weken daarna zelf met het uitborstelen totdat (bijna) alle klitten weg zijn. We zien u en uw hond dan graag daarna terug om de trimbeurt te vervolgen (en weer te wassen/drogen).
  • Uw hond wordt kort geschoren. En vanaf daar kan worden opgebouwd naar een langere vachtlengte, die regelmatig door u wordt geborsteld en dan voldoende klitvrij blijft.
  • U laat ons uw hond ontklitten. Dat is een tijdrovende bezigheid die mogelijk niet past in de gereserveerde tijd voor de trimbeurt van uw hond. Hiervoor geldt een speciaal tarief, wat indien van toepassing met u zal worden besproken.
× Whatsapp?