Hondentrimsalon Finn is gebouwd!

In de afgelopen maanden is er hard gewerkt aan het verbouwen (zie hierna) van onze garage aan huis tot een kleinschalige, goed toegeruste trimsalon. De verbouwing is klaar. En we zijn inmiddels ook klaar met het inrichten. We hebben de gereedschappen aangeschaft, met veel aandacht voor het comfort voor uw hond. De trimtafel en het bad zijn in hoogte verstelbaar en daarom prettiger voor uw hond om op/in te komen. We hebben uitgezocht met welke verzorgingsproducten we willen werken, die goed zijn voor de vacht van uw hond. En zo vorderen we al aardig met de belangrijke onderdelen voor de hele salon.

Nu is het tijd voor een zomer vakantie, om daarna te vervolgen met meer voorbereidingen voor een goede start. Voorbereiden van marketing, communicatie, administratie en meer. We houden jullie op de hoogte.

Verbouwen

Onze garage was een praktisch ingedeelde bergruimte met schuifdeur kasten. En zoals dat gaat, was er achter die deuren een enorme verzameling van meer- en vooral veel minder vaak gebruikte spullen. Oftewel, uitruimen, uitzoeken en slopen. Daarmee ontstond de ruimte en basis voor Hondentrimsalon Finn (en een opgeruimder huis).

Om aan te pakken stonden op de agenda: vloer, tussenmuur plaatsen, wateraansluiting, elektra, vloer vervanging en afwerken van dat alles. Genoeg te doen dus. Gelukkig minder ingrijpend dan alleen met een stukje grond beginnen, maar toch nog genoeg werk voor een paar maanden. En met hulp (dankjewel Jan, Mimoet en Monica) verliep het redelijk voorspoedig.

Na het sloopwerk kon de tussenmuur worden geplaatst, met hergebruik van de wanden van de oude schuifdeur kasten.

Vervolgens kon het water- en elektra leidingwerk worden aangelegd en aangesloten. Het leidingtraject werd afgetimmerd en de salon begon al aardig vorm te krijgen. De installaties werden aangesloten en het einde kwam in zicht. Een laatste horde om te nemen, was de vloer… In plaats van vervanging hebben we gekozen voor het verven van de vloer. Op termijn kijken we wel of dat goed uitpakt of dat een plan B nodig gaat zijn. Voor nu voldoet het prima.

× Whatsapp?