Werkwijze

Iedere trimbeurt start met uw binnenkomst. Als eerste gaan we ervoor zorgen dat uw hond zich veilig voelt in de salon. Even rustig wennen (wat langer als het de eerste keer is). De salon verkennen en vertrouwd raken met de omgeving. Daarna gaat uw hond “op de trimtafel”. Zodat we naar de vacht kunnen kijken en met elkaar kunnen bekijken wat uw wensen / verwachtingen zijn en wat er kan bij uw hond (niet bij een wasbeurt). We komen zo tot een plan waarbij het ons doel is dat u vooraf zo goed mogelijk weet, wat u na de trimbeurt kunt verwachten. Daarna neemt u tijdelijk afscheid van uw hond om die enige tijd later (afhankelijk van de hond, vacht en verdere afspraken) weer op te halen op het afgesproken tijdstip.

En dan gaan we aan de slag. 1 of meerdere keren wassen met shampoo en conditioner natuurlijk. Daarna met de waterblazer droog blazen en telkens toetsen hoe het leuk is en blijft voor uw hond. We borstelen / kammen de vacht van de hond grondig, om met een zo mooi mogelijke basis te beginnen aan het trimmen.

Daarna aan de slag met het trimmen (niet bij een wasbeurt of ontklitten). Waar nodig de vacht verzorgen met verzorgingsproducten, zodat het  trimmen nog soepeler verloopt (en dus prettiger voor uw hond, in de prijs inbegrepen natuurlijk). Zoals met u afgesproken, trimmen we bij een volledige trimbeurt volgens de ras standaard van uw hond (als die bestaat) en/of volgens uw wensen vooraf afgestemd met u.
Onderdeel van iedere behandeling (behalve een wasbeurt of ontklitten) is natuurlijk (als u dat wil) het knippen van de nagels, het schoonmaken en/of plukken van de oren, uitscheren van de voetjes en een “sanitaire trim” (liezen en anus trimmen).
Wanneer u dan uw hond komt ophalen, horen we graag hoe het resultaat u bevalt. Hopelijk goed natuurlijk. Maar alle feedback is welkom. Voor ons is samenwerken ook zeker van elkaar leren. Over hoe het trimmen gaat en u bevalt, hoe we (nog) betere afspraken kunnen maken of hoe we de interactie met u en uw hond prettiger kunnen maken.

× Whatsapp?